Taekwon Do Trnava HWA-RANG header

Vitajte na stránke klubu
Taekwon Do HWA-RANG Trnava

19. majstrovstvá sveta seniorov v Taekwon-Do I.T.F.

24. - 30. augusta 2015 sa uskutočnili v Bulharskom Plovdive 19. majstrovstvá sveta seniorov v Taekwon-Do I.T.F. (federácia prezidenta Chang Unga). Majstrovstiev sa zúčastnili historicky prvýkrát reprezentanti Slovenskej Taekwon-Do Aliancie, ktorí išli reprezentovať nielen Slovensko, ale predovšetkým ukázať kvalitu vyučovaného Taekwon-Da u nás v STA. 
Reprezentačný tím Slovenska bol zložený z Dominika Sawického, Vladimíra Slávika, Mateja Vlčeja, Dominiky Oravec a reprezentačného trénera Štefana Bányásza. Tento rok sa na majstrovstvách sveta zúčastnilo presne 81 krajín sveta a kvalita súťažiacich bola veľmi vysoká.
Počas súťažných dní umožnili organizátori sledovať on-line prenos, pri ktorom si mohli diváci z celého sveta pozrieť celý priebeh majstrovstiev. Súťažné dni prebiehali od štvrtka do soboty. V sobotu bolo oficiálne ukončenie majstrovstiev. Ako prvý slovenský reprezentant nastúpil Dominik Sawicki v technických zostavách III. Dan, kde sa prebojoval do šestnásť finále. Tu sa stretol v súboji s tohtoročným majstrom sveta, Prosserom Conahom, z Walesu. Dominik súboj prehral a tak získal 9. miesto v tejto kategórií. 
Po ňom nastúpil v inom ringu reprezentant Matej Vlčej v kategórií I. Dan technické zostavy. Bohužiaľ, i po skvele predvedenom výkone prehral s Mayberym Matthewom z Južnej Afriky na rozdiel jednej vlajky. V prvej polovici súťažného dňa sa predviedla v technických zostavách v kategórií I. Dany naša jediná reprezentantka Dominika Oravec, ktorá bola porazená gréckou súperkou Loannidou Georgia, ktorá obsadila 3. miesto v tejto kategórií. V druhej časti prvého súťažného dňa nastúpil na technické zostavy II. Dan reprezentant Vladimír Slávík. Jeho súperom bol Ryp Singh Moktan z Nepálu. 
 
Aj po predvedení veľmi vyrovnaného výkonu so súperom nakoniec prehral. V neskorších večerných hodinách išla Dominika Oravec súťažiť v športovom boji do 63 kg. V šestnásť finále ju zdolala súperka z Anglicka Taylor Sam. Napriek zranenej nohe bol zápas vyrovnaný, ale na postup nestačil. Taylor Sam vybojovala tento rok 3. miesto v tejto kategórií. Dominika Oravec úspešne získala 10. miesto. Ako posledný súťažiaci v prvý súťažný deň nastúpil do ringu Vladimír Slávik. Jeho disciplínou bol športový boj do 78 kg. V tejto kategórií sa mu úspešne darilo postupovať.
 
V šestnásť finále si zmeral sily so Strezhnevom Sergeyom z Ruska. Zápas bol veľmi vyrovnaný a aj keď Vladimír vyhrával prvé kolo, v druhom ho nakoniec Strezhnev porazil. Strezhnev Sergey vyhral celú kategóriu a stal sa tak tohtoročným majstrom sveta. Druhý súťažný deň našich reprezentantov čakali posledné dve disciplíny. Dominik Sawicki nastúpil na silové prerážanie. V tejto disciplíne sa mu nepodarilo postúpiť a nedokázal vybojovať vytúžený kov. Ako posledný nastupoval Matej Vlčej. Jeho poslednou disciplínou bol športový boj do 85 kg. Matej nastúpil v súboji s Vjacheslavom Istchikom z Estónska. 
Matej jednoznačne vyhral prvé kolo a druhé kolo sa nieslo v znamení remízy. V posledných dvoch sekundách zápasu sa obaja bojovníci kopli navzájom otočkovým kopom vo výskoku, bohužiaľ body boli pripísane len Viacheslavovi. Na základe tohto rozhodnutia Matej prehral svoj zápas na majstrovstvách. Všetci naši reprezentanti ukázali skvelé výkony, i napriek tomu, že to boli ich prvé majstrovstvá sveta. Ukázali tiež, že sa v svetovej elite nestratili a porazili súperov, ktorí majú dlhoročné skúsenosti s podobnými súťažami. Najúspešnejšou krajinou týchto majstrovstiev sa stala „Severná Kórea“ s výsledkom 16 zlatých, 4 strieborné a 5 bronzových medailí. 
Na druhom mieste „Ukrajina“ s výsledkom 7 zlatých, 7 strieborných a 4 bronzové medaile a na treťom mieste „Rusko“, ktoré získalo 3 zlaté, 4 strieborné a 10 bronzových medailí. Slovensko obsadilo z celkového množstva 81 zúčastnených krajín 47 miesto. Všetkým našim zúčastneným reprezentantom a delegácií ďakujeme a gratulujeme im k umiestneniam. Reprezentantom taktiež prajeme pevné nervy, skvelé výkony a v prvom rade čo najmenej zranení na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy a majstrovstvách sveta.
 
 
DS


29th Sep, 15
Powered by CouchCMS